Fakir
|
Tarih: Sal Tem 13, 2010 7:40 pm Mesaj konusu: Silsile-i Zeheb[altın silsile ]üzerine diyeceklerimiz vardır |
|
|
Cemaatimize ait değişik sitelerde Altın Silsile konusunu netteki en geniş biçimiyle işledim.
Nakşibendii tarikatının 18. yüzyıdan itibaren hızlı bir şekilde kollara ayrılması yayılmasında etkili olmuş,dergah sayıları artmıştır.
Her dergah kendi meşayığını gelecek nesillere tanıtmış sevdirmiş ve bugünkü memnunluk verici neticeler oluşmuştur.
Başta bir cemaat kelimesi kullandım bilinçli olarak
Niye
Özellikle tarikat büyüklerinden ulaşabildiklerimi eşit olarak tanıttım ama kesinlikle aralarında yeğleme veya yok sayma yapmadım listeyi hep esnek tuttum
Sitenizi çok yakından takip eden seven ve fisebilillah tanıtımını yapan tahminen sizden yaşça büyük bir ihvanınız olarak bu konuda eklemeler yapmaya sizleri davet ediyorum.
Ben Efendi hz[ks]ne ait bir konu açmadan önce kardeşlerimizin efendibabaları ve yolları hakkında konular açardım kardeşlerimizden bazısı beni iskenderpaşada bazısı menzilden nur cemaatından veya tunahan dergahından sanırlardı tabi hüsnüzanlarıdır bizler kimizki o mübareklere bir bağlantımız olsun.
Mevlana Halid-i Bağdadi hazretleri[ksa]nden sonra kollara hızla ayrılan ülkemizdeki nakşibendii hareketi toplam altın silsile sayısını 100 ün üstüne çıkarmıştır her dergahın meşayığını tanırız kabul ederiz ve saygı gösterir severiz ve genelde önceliği onlara veririz.
Öncelikle Ali Haydar ahıskavi hz[ksa]ni onların efendibabalarını gümüşhanevi dergahını gümüşhanevi topbaş dergahı tunahan dergahını görmek isterdik ve sayıları bir hayli yüksek olan nur talebesi kardeşlerimizi
site yönetiminden bir isteğimiz olacaktır
Zincirin ilk halkası Efendimiz[sav]den itibaren 2. Ebubekr sıddık[ra] 3.Salman farisi[ra]den Mevlana Halid-i bağdadi hz [ksa]ne kadar mübareklerle günümüze kadar ulaşan mübarekleri Bir altın silsile konu başlığında açınız her cemaatten sitenize uğrayan kendini bulabilsin Şu anda iki forumumuz faaliyetlerini durdurmuştu birini yeniden açtık.yoksa oralardan örnek verebilirim
bir kardeşimiz beni gmaildende ulaşabilir maksadımızı söyleriz
konakdersleri netin gül bahçesinden bir güldür değeri bizim için çok yüksektir
altın silsile konusunu açık hale getirin size çok şey kazandırır _________________ nakşi susarsa..
dünya susar |
|